Working Equitation

Working Equitation is in ons land een nog relatief jonge sport . Het is een veelzijdige discipline binnen de paardensport. Het is ontstaan in Zuid Europa. Wij kunnen dit het beste vertalen als, dressuur met obstakels. In ons land heeft het een groeiende aantal enthousiaste beoefenaars.  Working Equitation is allround teamwork tussen ruiter en paard. Paarden moeten licht aan de hulpen staan, wendbaar en moedig zijn. Working Equitation bestaat op een lager niveau uit 2 onderdelen namelijk, een dressuurproef en een Trail. Op hoger niveau komt daar de speedtrail bij en soms het runderwerk. Een Trail bestaat uit een aantal obstakels die dressuurmatig gereden moeten worden.

Omdat de lijnen in een Trail meestal bestaan uit vaste opdrachten, weet het paard al gauw wat er van hem verwacht wordt. De ruiter kan dan steeds stiller gaan zitten en het paard het werk laten doen. Dit heeft als resultaat dat paard en ruiter op een speelse manier moeilijke dressuur oefeningen leren.  Verzameling, achterwaarts, wendingen om voor- en achterhand, wijken en het rijden van vele overgangen. Het is ware gymnastiek voor jouw paard. Op een serieuze maar speelse manier komen veel moeilijke dressuuroefeningen aan bod. Het is gewoon hartstikke leuk!

Ik geef vele clinics en ik ben nog nooit een ruiter tegen gekomen die het niet leuk vond. Ruiters komen vaak wat gespannen binnen, in een bak vol met al die bijzondere obstakels, maar verlaten de bak met  paarden die los in het lijf zijn, en een ongelooflijk trots gevoel. Ik neem zelf de diverse obstakels mee. Absoluut een aanrader!

Hieronder zien jullie een Facebook link van mijn Working Equitation pagina. Hier staan leuke filmpjes op en diverse obstakels worden uitgelegd. Ook kun je lezen wanneer en waar er een clinic ergens gegeven wordt. Je kan ook besluiten zelf een clinic te organiseren, of een privéles te boeken. Ik ben ook actief als Working Equitation jurylid.  Voor informatie vul gerust het contact formulier in.

Dit is de link naar mijn facebook pagina Working Equitation West-Friesland