Rijden met meertallen

Een uitdaging! Rijden met meer ruiters en meer paarden is heel moeilijk. Kunnen de paarden het met elkaar vinden?  Kunnen de ruiters het met elkaar vinden? Kunnen we samen rijden?  Hoger geklassificeerde ruiters hoeven nog geen goede meertal ruiters te zijn. Je bent zo sterk als jouw zwakste schakel, en dat kan in iedere oefening iemand anders zijn. Het gaat erom dat je elkaar helpt, helpt om samen een mooie kür of manoeuvre (zoals dat in de carrousel sport genoemd wordt) te laten zien.

Soms moet je een al bestaande proef laten zien, maar soms moet je ook een proef zelf maken. Het gaat om een goede choreografie, een choreografie die tot het laatste moment boeit. Het moet niet gaan vervelen. De muziek is belangrijk, daar krijgen de ruiters en toeschouwers een bepaald gevoel bij, die de uitvoering kan versterken. Bij shows spelen de paarden en de kleding ook nog een grote rol.

Eerste prijs,  de Ware Landruiters, Nieuwe Wetering 2010!

Eerste prijs, de Ware Landruiters Assendelft 2011!

carrousel

Ik rij  vanaf 11 jaar al in 4 tallen en 8 tallen. En ik heb ook enkele jaren in een carrousel groep  gereden. Nu rij ik nog steeds in een show achttal, de Black Pearls. Van deze groep ben ik  ook de instructrice.

Als commandant heb ik  veel 4 tallen en 8 tallen begeleid. Zelfs op de Nederlandse kampioenschappen. Ook heb ik , als commandant,  vele successen behaald  met mijn  carrousel groepen. De Ware Landruiters waren onder mijn  hoede heel succesvol. Veel eerste prijzen en zelfs 2  divisie kampioenschappen in de eredivisie . Een hoogtepunt was ook een succesvolle deelname aan  het Nederlands Kampioenschap in 2016. De afgelopen jaren was ik commandant van carrousel groep  de Steenen Kamer. Dit 12 tal wist het in 2019  tot een derde plaats te schoppen in de eerste divisie. Wat erg knap is tussen allemaal 16 tallen. Ook waren zij in 2019 derde op de grote wedstrijd in Assendelft en 2e op het Noord Hollands Kampioenschap.

Ik ben carrousel jurylid bij het VCN en ik heb  al meerdere keren het genoegen gehad om actief de zijn als jurylid op de  Nederlands Kampioenschap carrousel rijden.  Een hele eer

 Kampioen!

        2016

Het showachttal de Black Pearls wat ik begeleid en waar ik ook zelf nog regelmatig in mee rijd is erg bekend. Prachtige shows hebben wij met elkaar beleefd. Internationale optredens maar ook het optreden op de Nationale Kampioenschappen van de KNHS in Hoofddorp. Te veel om op te noemen.

de Black Pearls

Facebook pagina van de Black Pearls

FB_IMG_1589451032132

In januari 2020 ben ik  actief geweest achter de schermen van de Friesian Proms. Een live orkest, duizenden toeschouwers en geweldige Grand Prix ruiters onder mijn hoede. Weinig trainingstijd dus een enorme uitdaging. Het resultaat was een prachtige show!

Ik heb veel ervaring om uw meertal de juiste weg te wijzen in de vorm van een clinic, hulp bij de choreografie of hulp bij de muziek.