Dressage Skills

Dressage Skills is door mijzelf ontworpen. Wij, als ruiters, “verdwalen” nog wel eens in de bak. Natuurlijk verdwalen wij niet echt, maar wij hebben moeite om van richtpunt naar richtpunt te rijden. Op een gebogen lijn moeten onze paarden in een constante lengte buiging lopen. Net zoveel als de lijn die wij rijden. Op een rechte lijn moeten onze paarden mooi recht lopen. De achterbenen moeten precies de voorbenen volgen. Als wij niet precies op de lijn blijven die wij willen rijden dan voelen wij ook niet wat er goed gaat en wat er nog moet verbeteren wat betreft het recht richten en het op de juiste wijze een wending maken. De balkjes en pionnen in de Dressage Skills helpen hierbij .

Natuurlijk nodigen de balkjes en pionnen ook uit voor andere oefeningen. Zijgangen, buigoefeningen, tempo wisselingen, wendingen, over balkjes, om balkjes, tussen balkjes. Om de pionnen, of bij de pionnen. Heel veel oefenbladen heb ik klaar liggen. In mijn lessen leg ik uit, wat de oefeningen zijn, hoe ze uitgevoerd moeten worden en wat het resultaat is.

Leuke leerzame lessen die iedere ruiter als positief ervaart.

Voorbeeld van een Dressage  Skills parcours.

Met vele mogelijke oefeningen. De attributen liggen op de richtpunten van de grote volte, maar ook van kleine voltes. Wijkoefeningen zijn mogelijk en ook het cavaletti werk komt hierin voor. Dit biedt mogelijkheden voor heel veel leuke en waardevolle oefeningen.

In de toekomst zal er een boek verschijnen waar  al deze oefenbladen in zitten. Hier wordt  aan gewerkt.