Instructie

Met paardrijden slaan wij vaak de basis over. Dit wat nou juist zo belangrijk is. Een goede basis zorgt ervoor dat  een paard  een gezond en los lijf heeft. Een goede basis zorgt ervoor dat de ruiter bewust is van zijn hulpen. Een goede basis is samen met jouw paard een goed team  gaan vormen. Geen overbodige hulpen, een bewustzijn proces!

Bij een goede basis hoort ook een stuk theoretische kennis. Leer jezelf goed kennen en leer jouw paard goed kennen. Wat zijn jullie sterkte punten, waar liggen de verbeterpunten?  Wat is jullie doel? Uiteraard kan je dit doel alleen bereiken als zowel paard als ruiter met plezier paard rijden.

Houding en zit zijn belangrijk, we willen het paard niet beïnvloeden en storen in zijn beweging. De grootste beloning voor het paard is als een ruiter zich ontspant. Het paard kan dan zijn eigen houding vinden en daartoe is hij heel goed in staat!

Intructie karinvdsluis

Dressuur met structuur

Het paard symmetrisch ontwikkelen, dat kan alleen als het paard los is in de spieren. Los werken is mijn specialiteit Samen met ruiter en paard werk ik daarna  aan het rechtrichten. De basis van het paardrijden en nodig om het paard gezond te houden. . Hiermee gaan wij aan de slag op een gestructureerde manier. Structuur is belangrijk voor ruiter en paard. 

Dressage Skills

Dressage Skills is door mij zelf ontworpen. Dressuur met als richtpunten balkjes en pionnen en natuurlijk ook cavaletti werk. Ruiters “verdwalen” regelmatig in de rijbak. Zodoende ontgaat hun veel informatie. Door middel van deze leerzame en ook leuke oefeningen, zal de ruiter de baas worden over de plaats in de bak. Er wordt gereden op de zit en met veel lichtheid in de hulpen. Het resultaat zal een fijn en los paard zijn. Het is ontzettend leuk voor paard en ruiters. En met plezier sporten geeft al 35% beter resultaat.

Working Equitation

Working Equitation is in Nederland een jonge sport. Het vindt zijn oorsprong in het zuiden van Europa. Wij kunnen het vertalen als  dressuur met obstakels. Paarden moeten licht zijn  in de hulpen, wendbaar en moedig. Heel goed om het vertrouwen tussen paard en ruiter te optimaliseren. Ik probeer vooral de ruiter te laten ervaren dat het paard, zelf zijn houding kan vinden,  als de ruiter ontspant. De grootste beloning voor het paard is de ontspanning van de ruiter.

Rijden met meertallen

Als jong meisje ben  ik opgegroeid met 4 tal en 8 tal rijden. Hierin ben ik als instructeur  nog steeds actief. Het is een hele kunst om met een groep een mooie proef te laten zien.  Ik ben carrousel commandant en  carrousel jurylid.  De juiste kneepjes van het vak wil ik in de vorm van een clinic met jullie delen. Het is absoluut een uitdaging om een mooie kür neer te zetten met meerdere ruiters. Ook wat betreft de choreografie en de muziek kan ik bijdragen aan het complete plaatje.

Grondwerk

 Paarden communiceren door middel van lichaamstaal. Als jij dus wil leren communiceren met jouw paard dan is het leerzaam om paarden taal te  leren spreken.  Het doel van grondwerk is voornamelijk het paard gehoorzaam maken voor de dagelijkse handelingen.   Grondwerk draagt ook bij aan het gymnastiseren van het paard. Ontzettend prettig om een goede band met jouw paard te krijgen.