Voorstellen

Mijn naam is Karin van der Sluis, zoals de titel van de website al heeft verraden.
Op 7 jarige leeftijd ben ik begonnen met pony rijden. Ik woonde in Bloemendaal en in de buurt waren diverse verhuurbedrijven van pony’s . Er waren toen nog niet zoveel regels, dus je kon een pony huren samen met jouw vriendinnetjes en het bos in trekken.
Mijn motief was: ik hou van de natuur en ik hou van dieren, dus ik wil paard leren rijden! Gedurende mijn carrière heb ik mij dat altijd voor gehouden. Een band samen met het paard creëren.
Ik heb dus niet echt vanaf het begin les gehad maar met vallen en opstaan leren rijden. Voordeel was dat ik Shetlanders huurde, dus hoog vallen deed ik niet.

Op elf jarige leeftijd verhuisde ik naar Heerhugowaard en kreeg daar een eigen pony, een grote Shetlander, tenminste daar leek Golden Boy op. Met hem deed ik vooral mee met pony racen onder zadel. Helaas lag ik er tijdens die racen ook vaak naast. Ik had zo een leren dekje met beugels er aan, dus bij een kleine beweging hing dat zadel onder de buik.
Daarna kreeg ik van mijn ouders een grote C pony Fjury. Mijn dressuur en spring carrière begon. Deze pony stond bij een handels stal waar ze ook harddravers hadden. Zodoende beleerde en bereed ik veel handelspaarden en trainde ik ook al snel de harddravers.
Met mijn pony haalde ik goede resultaten en vele prijzen maar op mijn 16e kreeg ik een groeispurt en kreeg ik mijn eerste paard.
Vooral de springsport vond ik aantrekkelijk en eventing was helemaal mijn ding. Dit omdat het een allround sport is. Mijn harddravers carrière duurde niet echt heel lang, je kan niet alles en dit paste toch niet bij mij. In de dressuur, in de showwereld en in andere takken van de paardensport vind ik nu vooral veel voldoening. Belangrijk voor mij is het plezier en het genieten van de paarden.

Rond mijn 17e jaar werd ik al gevraagd om les te geven aan pony ruiters. Diploma’s had ik toen nog niet, want daar was ik te jong voor, maar ik merkte wel dat ik aanleg had om les te geven. De ruitertjes kwamen graag bij mij en ze ontwikkelde zich goed.
Bij het bereiken van de juiste leeftijd begon ik met diverse opleidingen. Waarvan meerdere ORUN opleidingen .
Vanaf mijn 17e en nu nog steeds verzorg ik vele privé lessen en lessen bij rijverenigingen en paardenbedrijven. Ook ben ik actief geweest in het onderwijs in het vak paardenhouderij.

Een hoogtepunt op het gebied van instructie is niet alleen het goede resultaat van vele van mijn ruiters maar vooral ook hun waardering. In 2011 werd ik uitgeroepen tot instructeur van het jaar 2010. Een mooiere waardering kun je denk ik, als instructeur niet krijgen. Mijn leerlingen hadden filmpjes ingestuurd van mijn lessen, zonder dat ik daarvan op de hoogte was, en dat had als resultaat dat ik in Ermelo mijn kunsten mocht vertonen.
Met drie instructeurs mochten wij les gaan geven voor het oog van een deskundige jury bestaande uit: Imke Bartels, Marion Schreuder, Bram Jaarsma en Ron van Eerden. Unaniem werd ik door hen gekozen tot instructeur van het jaar. In de vele interviews die volgde bleef ik vooral benadrukken dat ik het belangrijk vond dat mijn leerlingen mij waarderen. Want daar gaat het om.
Vele cursussen heb ik nog gevolgd van diverse grootheden in de paardensport in binnen en buitenland. Klik gerust eens op de diverse pagina’s voor meer informatie.